10 Şubat 2015 Salı

Pratik Makyaj Detayları

Hepinize merhaba :)

 Hava sizce de çok dengesiz değil mi aynı ayda iki farklı mevsim yaşıyoruz resmen şu soğuklar bir an önce geçse de o bahar kokusunu içimize doyasıya çeksek. Hava  yağmurlu olduğu zaman  en sevdiğim şeylerden biri evde oturup bloğumuza yazı yazmak oluyor oyüzden bugün sizler için kısa ama içeriği güzel bir yazı hazırladım umarım beğenirsiniz iyi okumalar :)

Hepimizin kendine göre belirlediği çoğu zaman düzenli olarak uyguladığı bir makyaj rutini vardır bide bu rutinin ince detaylari işte ben size o detayların bir kaçından bahsetmek istiyorum, ürünleri tek tek çekmekten ise hepsini sizlere bir fotoğraf ile anlatacağım şunu da belirteyim ürünleri birer birer anlatmayacağım sadece makyajimı tamamlarken uyguladığım detaylardan  bahsedeceğim işte basit ama önemli  detaylar ;




İlk olarak sizlere makyaj öncesi yüzüme uyguladığım makyaj bazından bahsetmek istiyorum Loreal Studio Secrets Porefessional Base, makyaj bazları cildin rengini eşitler makyajın daha pürüzsüz ve kalıcı olmasını sağlar. Makyaj bazı fondotenden önce uygulanır hatta makyaj öncesi yüzünüzü krem ile nemlendiriyorsanız eger kremi sürdükten sonra uygulamalalısınız. 

Diğer bir önemli detay ise yüzünüzü eki sivilceleri veya sivilce lekelerini fondoten ile kapatmak yerine bunun için önerilen ürünleri kullanarak kapatabilirsiniz böylece kapatıcılığı arttırmış olacaksınız ben bunun için Essence'in Sivilce Kapatıcı kremini uyguluyorum.

Gözlere gelecek olursak eğer kapatıcınızı göz kapaklarınıza ve göz altlarınıza uyguladıktan sonra çizgi çizgi dolmaması ve kalıcılığının artması için mat bir far veya pudra ile sabitlemelisiniz ben bunun için  Pastel'in Profashion Single Göz farını kullanıyorum ama dediğim gibi pudranızda yeterli olacaktır.

Kaşlarımız ise yüzümüzü şekillendiren en önemli unsurlardan biri, ben kaşlarımı doldurmadan önce mutlaka bir kaş  fırçası yardımı ile tarıyorum bu
sayede kaşlarımı istediğim gibi kolaylıkla doldurup şekil veriyorum. Bitmiş eski bir rimelinizin fırçasını kullanarakta bu işlemi yapabilirsiniz.

Son olarak bahsetmek istediğim detay ise pudra yardımı ile rujumuzun hem kalıcı olmasını sağlamak hemde rujumuza mat bir görünüm kazandırmak.

İşte hepsi bu kadar umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur, kullandığım ürünler hakkında sormak istedikleriniz olursa eğer yorumlarınızı bekliyorum kızlar hoşçakalın :)

7 yorum:

  1. Merhaba blogunuzu çok begendim takibimdesiniz bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, instagramdan takipteyim zaten :)
    Şimdi burdan da takipteyim, bana da beklerim ;) Sevgiler…

    YanıtlaSil
  3. merhaba blogunuzu takibe aldım banada beklerim :)
    http://tugcesays.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. merhaba cnm bloğunu takibe aldım bendee beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. merhaba; blogunu takibe aldım. ben de beklerim. sevgiler:)
    http://theruj.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. cok faydalı bır yazı olmus tatımm :)

    YanıtlaSil
  7. İnsana faydalı şeylerin bilinmesi iyidir.
    http://insanafaydaliseyler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil