9 Temmuz 2015 Perşembe

Kapatıcı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Yeniden merhabaaa ! :) 

9-12 Temmuz arası Gratislerde bir çok üründe indirim var bilenler bilmeyenlere söylesin ! Özellikle The Balm severler bir koşu Gratise gitmeliler The Balm ürünlerinde %40 indirim var. Neyse biz asıl konumuz olan '' Kapatıcılara '' dönelim. Sizlere devamlı olarak kullandığım bir kaç kapatıcıdan ve kendinize uygun olan kapatıcıyı nasıl seçebilceğinizden bahsetmek istiyorum hadi başlayalım :)

Biliyorsunuz ki kapatıcılar makyajın olmazsa olmaz tamamlayıcılarıdır. Ancak kapatıcıyı seçmek hiç de kolay değildir. Gözaltlarımız cildimizden bir iki ton daha koyudur bu renk farkını kapatmak için ya cilt tonunuzla aynı yada bir ton açık kapatıcı tercih edilmelidir. Sizin için doğru olan kapatıcıyı kullanmazsanız gözaltı kusurlarınız daha çok ortaya çıkar eminin ki bu durumdan hiç hoşlanmazsınız. Eğer gözaltlarınız sorunlu ve morluklar yoğun ise turuncu alt tonlu kapatıcılar sizin en büyük kurtarıcılarınız olacaktır. Sorunlu ve mor gözaltlarınıza beyaz veya sarı alt tonlu ürün uygularsanız bu morlukları ve kusurları daha belirgin hale getirecektir o yüzden kapatıcının rengini iyi seçmek lazım. Eğer göz altlarınızda problem yoksa beyaz ve sarı alt tonlu ürünleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Şimdi kullandığım bazı kapatıcıları sizlere göstermek istiyorum hep beraber bakalım :)

kapatıcı göz altı morlukları maybelline flormar garnıer wet n wild

Bu kapatıcılar arasında benim en çok kullandığım Flormar Liquid Kapatıcı ve Wet N Wild CoverAll paletindeki turuncu olan ama uyguladığında hafif sarıya çalan ürün. Aman aman gözaltı problemim olmasada Flormar turuncu alt tonu sayesinde göz altlarımı çok güzel nötrlüyor ve ten rengimle birebir uyum sağlıyor sanki hiç kapatıcı uygulamamış gibi doğal duruyor diyebilirim. Wet N Wild kapatıcı da göz altı morluklarım olmadığı için çok doğal bir bitiş sağlıyor ama dediğim gibi sarıya çalan bir ürün olduğu için gözaltı morlukları olanlara önermiyorum. Maybelline Affinitone ve Wet N Wild Liquid ise gözaltı problemi yaşayanların asla sevmeyeceği iki kapatıcı beyaz alt tonlu oldukları için göz kusurlarını daha çok ön plana çıkarıyorlar. Ama ben iki ürünü de severek kullanıyorum gözaltlarıma çok güzel aydınlık bir görünüm veriyorlar. Garnier Roll-on kapatıcıya gelecek olursak uygulaması oldukça pratik ama kapatıcı özelliği az olan bir ürün yani yoğun bir kapatıcılık istemiyorsanız tercih edebilirsiniz tabi sorunlu göz altlarınız yoksa. Şunu da eklemek istiyorum hemen hemen hepsi çok az da olsa çizgilere dolabiliyor ama pudra ile sabitlediğiniz zaman sorun yaşamıyorsunuz. Fiyatlarını net olarak hatırlamıyorum ama hemen hemen hepsi uygun fiyatlı ürünler. Umarım size yardımcı olabilmişimdir okuduğunuz için teşekkürler :)

Mutlu kalın ! :)

                                          instagram: @bakimveguzellikblogu                                   
                                          mail: bakimveguzellikblogu@gmail.com





5 yorum: